Telefon : +40788270664

email : secretariat@protoieriacampina.ro

Moaștele Sfântului Atanasie cel Mare, dăruite parohiei Podu Vadului

Parohia prahoveană Podul Vadului din orașul Breaza a primit duminică, 30 iulie, un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Atanasie cel Mare, Arhiepiscopul Alexandriei. Odorul de mare preț, ce va rămâne permanent spre închinare în biserica parohială, a fost așezat într‑o frumoasă raclă, sfințită duminică de un sobor de clerici, condus de părintele Grigore Melnic, protopopul Protoieriei Câmpina. Fragmentul din moaștele sfântului a fost dăruit de Biserica „Buna Vestire”‑Belu din București.

După slujba de sfințire, racla cu moaștele Sfântului Ierarh Atanasie cel Mare a fost așezată spre închinare într‑un baldachin special amenajat la intrarea în biserică, iar în continuare a fost săvârșită Sfânta Liturghie de un sobor de preoți și diaconi, informează TRINITAS TV.

La finalul slujbei, părintele protoiereu Grigore Melnic a explicat că prezența moaștelor Sfântului Ierarh Atanasie cel Mare în această biserică trebuie să fie un imbold pentru credincioși de a deveni mai buni: „Bunul Dumnezeu a dorit să‑l lase aici, pe tărâmul nostru, pe unul dintre sfinții Săi ierarhi, mare luptător pentru credință, pe Sfântul Atanasie cel Mare. A fost adus aici pentru ca noi, cei din Podul Vadului, dar și din comunele învecinate, să ne folosim duhovnicește. În orice zi să încercăm să fim mai buni, adică un pas. Chiar dacă suntem slabi și uneori cădem, să ne ridicăm, pentru că Îl avem pe Hristos Domnul, Care este cu noi”.

De asemenea, părintele paroh Laurențiu Vereș a mulțumit tuturor pentru implicare și a subliniat că primirea acestui cinstit odor aduce o nouă responsabilitate și constituie un îndemn pentru sporirea rugăciunii.

Prezent la eveniment a fost și părintele Daniel Alexandru Bărîcă, parohul Bisericii „Buna Vestire”‑Belu.

Principalii binefăcători care au contribuit la realizare raclei au primit apoi distincții din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

 

Sursa : ZiarulLumina.ro


Alte parohii…

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.