Pages Navigation Menu

Parohia Adormirea Maicii Domnului – Azuga

Date despre parohie

Hramul: Adormirea Maicii Domnului
Adresa: Str. Florilor fn, oraș Azuga, Jud. Prahova,
Paroh: Pr. Mihai Alexandru.
Telefon: 0748.240.558;
Cod IBAN RO47 CECE PH18 30RO N090 8528
Banca: C.E.C. Bank Sucursala Sinaia.

În anul 2004 a fost pusă piatra de temelie pentru noul lăcaş de cult de către Vrednicul întru pomenire Patriarhul Teoctist. Noua Biserică poartă hramul “Adormirea Maicii Domnului” și este situată în parcul ”Ecaterina Teodoroiu” din Satul Nou, localitatea Azuga.
În ziua prăznuirii Sfântului Apostol Andrei, în anul mântuirii 2010, demisolul a fost sfințit de către P.C. Părinte Protoiereu Dumitru Costică înconjurat de un ales sobor de preoţi. În anul 2011, cu Binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, s-a înfiinţat Parohia Azuga II, prin dezlipirea unui sector de la Parohia “Sfânta Treime Azuga”.
Biserica parohiei ”Sfânta Treime” se găseşte la intrarea în localitatea Azuga, aşa că, pentru a ajunge la slujbă, enoriaşii din Satul Nou erau nevoiți să străbată aproape 3 kilometri. De aici nevoia unei a doua biserici. La data de 27 iulie 2011, parohia Azuga II a trăit o mare bucurie duhovnicească, prin vizita Preasfințitului Ciprian Câmpineanu, Episcop Vicar Patriarhal, care a slujit Sfânta Liturghie arhierească înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.
În prezent Biserica se află la demisol şi se lucrează la documentaţia tehnică și expertiza structurii.

Galerie foto: