Pages Navigation Menu

Cerc Pastoral la Parohia Bordenii Mari

Cerc Pastoral la Parohia Bordenii Mari

În ziua prăznuirii Sf. Ierarh Calinic de la Cernica, joi 11 aprilie 2013, în Protoieria Câmpina a avut loc Conferința  Pastoral-Misionară pentru preoții din Cercul Pastoral Băicoi. Întâlnirea a avut loc la Parohia Bordenii Mari din Satul Bordenii Mari, Comuna Scorțeni şi a început cu savârșirea Acatistului Sf. Calinic de la Cernica.

În cadrul Sfintei Liturghii, a Darurilor  Înainte Sfințite, părintele Meșteroaie Grigore de la Parohia Bordenii Mici a predicat despre Sf. Calinic de la Cernica. După Sfanta Liturghie, gazda cercului, pr. Furtună Toma, a mulțumit preoților și credincioșilor pentru slujba deosebită. Cercul pastoral a fost prezidat de către părintele Furtună Toma, coordonatorul Cercului Pastoral Băicoi.

Cerc_Pastoral_Bordeni

La Sfânta Slujbă au participat şi numeroşi credincioşi iar o parte din ei au primit și Sfânta Împartașanie. Tema cercului pastoral, dedicată Anului Omagial al Sfintilor Impărați Constantin și Elena în Patriarhia Română  a fost “Situația politico-militară și social-morală- religioasă a imperiului roman înainte de Edictul de la Milano” și a fost  susținută de catre pr. Albu Constantin de la Parohia Tufeni I.

După prezentarea referatului au avut loc dezbateri pe marginea temei prezentate mai sus. Aceasta intalnire a fost benefică atât pentru preoți cât și pentru credincioșii prezenți.