Pages Navigation Menu

Cerc pastoral in Protoieria Campina – Sinaia2

Cerc pastoral in Protoieria Campina – Sinaia2

Luni 22 feb. 2021 la Parohia Busteni a avut loc Cercul Pastoral  2 Sinaia sub conducerea pr. Carciu Gabriel, coordonatorul  cercului pastoral.

Lucrarile cercului au debutat cu oficierea utreniei si a Sfintei Liturghii sub protia pr. Caloianu Ilie inconjurat de un sobor cu preotii din orasul Sinaia ajutati la strana de ceilalti preoti din cercul pastoral. La momentul potrivit Sf.Liturghii a predicat pr. Grosu Ion de la parohia Poiana Tapului, aratand importanta duminicilor din perioada Triodului.

                Partea a doua a lucrarilor cercului pastoral continua cu prezenta preotilor dupa care pr. Carciu Gabriel anunta ca intrucat anul acesta Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a proclamat anul 2021 drept Anul omagial al pastoratiei romanilor din afara Romaniei si Anul comemorativ al celor adormiti in Domnul; valoarea liturgica si cultural a cimitirelor, referatele vor fi alcatuite in primele doua trimester cu prima tema iar pe urmatoarele doua trimester cu referire la tema a doua, dupa care se da citire referatului alcatuit de pr. Moraru Constantin Mugurel cu tema “Anul omagial al pastoratiei romanilor din afara Romaniei”, in care a aratat ce inseamna diaspora din punct de vedere religios, raspandirea si organizarea diasporei ortodoxe romane din anii ’90 pana in present, cat si cauzele care stau la baza fenomenului migratiei. In continuare au avut loc discutii referitoare la tema ,dupa care la final a adus unele completari Parintele Protopop Melnic, accentuand importanta catehezei in parohii pentru intarirea in credinta a credinciosilor. In final pr. Carciu Gabriel multumeste gazdei cat si parintelui protopop pentru participare, anuntand preotii pentru urmatorul cerc pastoral.